ιστορια μασ

 

Στην ευλογημένη γη των Κρητών η παραγωγή κρασιού αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της Ιστορίας. Από την αρχαιότητα, τον υπέρλαμπρο Μιωνικό Πολιτισμό, έως σήμερα, 4000 χρόνια αμπέλι, σταφύλι και κρασί. Μια βαθιά χαραγμένη στην ψυχή παράδοση που ο Τόπος προσφέρει απλόχερα, όπως απλόχεροι και φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι του νησιού. Από την εύφορη Κρήτη, τη μάνα Γη, στο ποτήρι εκατομμυρίων ανθρώπων. Από την Ένωση Ηρακλείου, υπερήφανα, Όλη η ψυχή της Κρήτης σε ένα μπουκάλι…

Η Ένωση Ηρακλείου ξεκίνησε από το όραμα μιας αγροτικής οικογένειας να ενώσει ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο του νομού για να φτιάξει μια νέα, ευρύτερη, οικογένεια αμπελουργών και οινοπαραγωγών. Με μεράκι και πάθος για το αμπέλι, από το 1927, με ακάματη προσπάθεια για σχεδόν 100 χρόνια, η Ένωση Ηρακλείου τα κατάφερε. Συνένωσε, στήριξε και στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς, για να δημιουργήσει, έως σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία των Βαλκανίων, το μεγαλύτερο οινοποιείο της Ελλάδας. Στην προσπάθεια αυτή, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις.

Η άριστη ποιότητα και οι πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής σε συνδυασμό με τη χρήση αποκλειστικά γηγενών ποικιλιών σταφυλιού ως πρώτη ύλη ήταν πάντοτε αδιαπραγμάτευτες προδιαγραφές. Έτσι, το 2008, η Ένωση «έφτασε» σε έναν σημαντικό «σταθμό» ως προς το όραμά της. Περάτωσε την κατασκευή ένα πρότυπου οινοποιείου στην Παλιανή, ενός πρωτοποριακού έργου, που πάντρεψε την Παράδοση με τις σύγχρονες πρακτικές οινοποίησης, εξέλιξε τις μεθόδους και έφερε σε κάθε ουρανίσκο νέες γευστικές εμπειρίες.

Σήμερα, η Ένωση Ηρακλείου προσφέρει μια εξαιρετική συλλογή από Μονοποικιλιακούς και Πολυποικιλιακούς Οίνους. Με Ερυθρά, Λευκά ή Ροζέ, καλύπτει κάθε προτίμηση των οινόφιλων. Οι διεθνείς διακρίσεις των κρασιών μας το μαρτυρούν.

Η προσέγγισή μας είναι ολιστική. Όραμά μας είναι τα προϊόντα μας να εμπλουτίζονται. Να απευθύνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς διακρίσεις. Η Ένωση, εκτός από μεγάλη ποικιλία κρασιών παράγει Ρετσίνα και Ξίδι, άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, προσιτά σε κάθε καταναλωτή. Από την Κρήτη… στο παγκόσμιο τραπέζι.