Οινοποιείο

Από το 1927, για 100 ολόκληρα χρόνια, υπερήφανα, βλέπουμε το όραμά μας να πραγματώνεται. Κι αυτό χάρη σε εσάς. Η μεγάλη απήχηση των προϊόντων μας διατήρησε ζωντανό το πάθος μας για διαρκή εξέλιξη, παράγοντες που οδήγησαν από την μεγάλη απόφαση στην πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού και κολοσσιαίου έργου που εγκαινιάστηκε από την Ένωση το 2008. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το νέο, υπερσύγχρονο, οινοποιείο μας.

Τοποθεσία

Το οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου απλώνεται σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στο κέντρο του Νομού Ηρακλείου, στην Παλιανή. Στον ιστορικό αυτό τόπο όπου οι υπερ-σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, η τεχνολογία αιχμής και η από αρχαιοτάτων χρόνων παράδοση του τόπου μας συμπορεύονται για την εξαγωγή των πιο φίνων προϊόντων. Με πείσμα και πάθος καταφέραμε να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο οινοποιείο στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, με τεράστια δυναμική δεξαμενών και εμφιάλωσης, μια δυναμική για παραγωγή 6.800 τόνων κρασιού ετησίως. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

Εγκαταστάσεις και δραστηριότητες

Στο οινοποιείο περιλαμβάνονται συνεδριακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 60 ατόμων, χώροι οινογευσίας χωρητικότητας 35 ατόμων και υψηλής αισθητικής προαύλιοι χώροι για πάσης φύσεως εκδηλώσεις ή διοργανώσεις, με χωρητικότητα άνω των 1.000 ατόμων. Οι χώροι μας είναι ανοιχτοί και σας καλούν να τους γνωρίσετε. Στις κεντρικές αίθουσες, που έχουν διαμορφωθεί συνάμα σαν χώροι εκπλετισμένης αισθητικής και Τέχνης, γευόμαστε μαζί το πάθος μας, παρουσιάζουμε τα νέα μας προϊόντα και συζητάμε, επιμορφωνόμαστε, εξελισσόμαστε. Στους προαύλιους χώρους γινόμαστε ακόμη πιο πολλοί, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, διασκεδάζουμε και απολαμβάνουμε τα δώρα του ευλογημένου αυτού τόπου.

Από το καφάσι του παραγωγού στο παγκόσμιο τραπέζι

Το οινοποιείο συμπληρώνει ένα, πραγματικά, εντυπωσιακό κελάρι, το καμάρι της Ένωσης Ηρακλείου, όπου διατηρούνται και παλαιώνονται οι θησαυροί της Γης μας, τα κρασιά μας. Στους υπόγειους χώρους μας συμβαίνουν οι πιο μυστηριακές διαδικασίες, όπως η παλαίωση του οίνου σε δρύινα βαρέλια. Για τους παραγωγούς εγκαταστήσαμε χοάνες υποδοχής των σταφυλιών, υπερσύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικής ζήτησης και εκραγιστήρια που καταλήγουν στις θεόρατες ανοξείδωτες δεξαμενές του εργοστασίου μας, στον χώρο όπου διαχειριζόμαστε την πρώτη ύλη με νου και γνώση. Μια άριστα οργανωμένη εγκατάσταση, φιλική και μελετημένη για κάθε στάδιο παραγωγής.