Έρωτας είναι…

 

Ἔρωτα, ποὺ συχνιὰ σ’ τσὶ πλιὰ μεγάλους/κι ὄμορφους λογισμοὺς κατοικημένος…/καὶ τόση χάρην ἔχου τ’ ἄρματά σου,/ποὺ βγαίνεις πάντα μ’ ὅλους κερδεμένος

Η Ερωφίλη, αυτό το premium ημίξηρο λιάτικο! Ένα ροζέ, εμπνευσμένο από το ομότιτλο έργο του Γεώργιου Χορτάτση, της μεγαλύτερης ίσως ποιητικής φυσιογνωμίας της κρητικής λογοτεχνίας, έναν ποιητή εφάμιλλο του Σαίξπηρ. Ένα ροζέ εφάμιλλο των κρασιών της Προβηγκίας. Με το άνοιγμα του μπουκαλιού και τα πρώτα αρώματα που αναδύονται μεταφερόμαστε σε μιαν άλλη εποχή, σε ίνριγγες και πάθη, ρομαντικές πριγκίπισσες και παλάτια, ανεκπλήρωτους και παθιασμένους έρωτες, μια επαναστατική αυτοθυσία και ο Χορός τραγουδά την πιο φινετσάτη επίγευση. Ένα κρασί ροδαλό σαν την τρυφερή παρουσία της Ερωφίλης. Γευστική κορύφωση και όλο το πάθος του Πανάρετου σε ένα μπουκάλι. Πανάρετο και το κρασί μας. Ένας μυστικός γάμος άριστης πρώτης ύλης και υψηλών τεχνικών οινοποίησης. Ένα κρασί που παντρεύει την αφαίμαξη των καρπών στους 4 βαθμούς, για 10 ώρες, με την κλασσική λευκή οινοποίηση. Φραουλένια αρώματα, κεράσι και βύσσινο απογειώνουν τις αισθήσεις και μαλακώνουν τον ουρανίσκο. Μια ιστορία με πλοκή που κόβει την ανάσα. Ένα κρασί με πολυπλοκότητα, στιβαρό σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλη επίγευση, ένα κρασί με πλοκή. Η δική μας Ερωφίλη μάς πιάνει από το χέρι για να μας μυήσει σε νέα οινοποιητικά μονοπάτια και να γράψει μια νέα ιστορία ως το ανερχόμενο αστέρι της Ένωσης Ηρακλείου. Δοκιμάζεται σε διεθνείς διοργανώσεις και «βγαίνει πάντα με όλους κερδεμένη».

 

Σερβίρεται στους 12º C.

Συνδυάζεται άριστα με:

Οστρακοειδή, ασιατική κουζίνα, σούσι, καραμελωμένα φρούτα. Δοκιμάστε τη και μόνη της, ως απεριτίφ.

Ένα κρασί βραβευμένο!

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία ροζέ κρασιών, διεθνής διοργάνωση PAR Wine Award International 2021, 92 PAR points, Γερμανία, (Εσοδεία 2020).

Δείτε κι άλλα ροζέ κρασιά από τις βραβεμένες συλλογές μας!