Από την παλέτα του El Greco!

Το Domenico θραψαθήρι αποτελεί ένα από τα premium κρασιά της αγαπημένης σας συλλογής Domenico. Έμπνευσή μας ο παγκόσμιας φήμης και λαμπρός ζωγράφος El Greco, ο δικός μας Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Ένα κρασί-αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που τίμησε την καταγωγή του, το Ηράκλειο Κρήτης, διαδίδοντας στα πέρατα της γης με το σπουδαίο έργο του ολάκερη την κρητική υπερηφάνια. Το Domenico θραψαθήρι κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά με το χρώμα του. Το αχυρόξανθο χρώμα-έμπνευση που θα διάλεγε και ο Domenico για την πατέλα του . Η δική μας έμπνευση…ένα σπάνιο μονοποικιλιακό κρασί από την περιορισμένης οινοποίησης γηγενή ποικιλία θραψαθήρι.

Το Domenico Θραψαθήρι φέρει μέσα του κάτι από καλοκαίρι, αν και καταναλώνεται άνετα και τους κρύους μήνες. Γεμίζοντας το ποτήρι μας με αυτό το μοναδικό ξηρό, γευόμαστε ένα γεμάτο κρασί που μας ταξιδεύει στα ρομαντικά αγροτικά τοπία της κρητικής γης, της Κρήτης του θέρους και του θερισμού, του τρύγου. Ένα κρασί με άριστα ισορροπημένη γεύση, τραγανή οξύτητα, αρώματα καλοκαιρινών φρούτων, πεπονιού και ροδάκινου, αλλά και ντόπιων βοτάνων, στόμα γεμάτο και φρουτώδες τελείωμα, με διάρκεια. Ένα τρίμηνης ωρίμανσης λευκό με δυνατότητα παλαίωσης 3 έως 5 έτη. Το κρασί που σερβίρεται σε κάθε καλό εστιατόριο του τόπου μας αλλά και πέρα από αυτόν. Το κρασί που προτιμάτε για τους καλούς φίλους και την οικογένεια. Το κρασί που ήδη έχει μπει στις καρδιές των οινόφιλων και οινοκριτικών, πέρα από τα όρια της Κρήτης, και κατακτά καθημερινά νέες αγορές στο εξωτερικό.

Συνοδεύει άριστα:

Ψάρια, οστρακοειδή, κρεατικά, ψητά λαχανικά, πιάτα αρωματισμένα με κόλιανδρο αλλά και πολλούς ντόπιους μεζέδες ή νηστίσιμα, λεμονάτα, πιάτα.

Σερβίρεται στους 10° έως 12°C.

Ένα κρασί βραβευμένο!

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία λευκών κρασιών, διεθνής διοργάνωση PAR Wine Award International 2021, 91 PAR points, Γερμανία, (Εσοδεία 2020).

 

Δείτε κι άλλα βραβευμένα κρασιά από τη μοναδική συλλογή Domenico!

DOMENICO ΒΙΔΙΑΝΟ     DOMENICO ΛΙΑΤΙΚΟ