Μια δροσερή γεύση χιλιάδων ετών…

Κρητικός Τοπικός οίνος. Δηλαδή ακριβώς αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε: ένα λευκό κρασί-φόρο τιμής- στους αμπελώνες μας. Ένα κρασί που παρά το βάρος της παράδοσης που φέρει από τα μινωικά ακόμη χρόνια, εξελίχθηκε. Σήμερα, η Ένωση Ηρακλείου φέρνει στο τραπέζι σας έναν μοναδικό μονοποικιλιακό ξηρό οίνο. Ένα λευκοπράσινο κρασί που παράγεται με προζυμωτική εκχύλιση και ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ένα κρασί αρωματικό, δροσερό, ισορροπημένο, με τραγανή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο ή τροπικά φρούτα, βότανα αλλά και νότες γιασεμιού, λεμονανθέων… μια αρωματική και γευστική πρόταση για κάθε τραπέζι, για κάθε ευκαιρία δροσιάς και ευφορίας. Το απολαμβάνετε μόνο του ή με συνοδεία φαγητού. Για τους επαγγελματίες της εστίασης, μια ετικέτα που συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων ή κυρίως πιάτων και πληθώρα τυριών. Ο Κρητικός Τοπικός Λευκός που βραβεύτηκε σε διεθνείς διοργανώσεις και κερδίζει συνεχώς νέους οινόφιλους και τους οινοκρητικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια δροσερή γεύση σήμερα με ιστορικό αποτύπωμα χιλιάδων ετών, γεύση Κρήτης, από τη Βηλάνα, τη βασίλισσα των κρητικών αμπελώνων.

Ιδανικός συνδυασμός με:

Λευκά κρέατα, εδέσματα με πλούσιες λευκές σάλτσες, μαλακά τυριά.

Σερβίρεται δροσερό, στους 7° έως 10°C.

Ένα κρασί βραβευμένο!

Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία λευκών κρασιών, διεθνής διοργάνωση PAR Wine Award International 2021, 88 PAR points, Γερμανία, (Εσοδεία 2020).

Χρυσό έπαθλο στην κατηγορία λευκών κρασιών, διεθνής διοργάνωση PAR Wine Award International 2021, Γερμανία, (Εσοδεία 2020).